UUTISET - Tapahtumakalenteriin pääset selaamalla alaspäin


Takaisin yleiskatsaukseen

25.03.2020

Kauklahtelaisuus on inhimillistä yhteisöllisyyttä!

Kauklahtelaisuus on inhimillistä yhteisöllisyyttä!

Kauklahti on Suomen paras kaupunginosa. Niin meitä hehkutettiin jo vuonna 2018, kun saimme valtakunnallisen vuoden mittaisen kunniamaininnan/ tittelin. Mutta sitä me olemme yhä – yhteisöllinen, toisia auttava ja ihmisen kokoinen kylä n. 11 000 asukkaalla, vaikka virallisesti Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa kaupunginosaksi kutsutaankin.

Nyt, ensimmäisen kerran sitten viime sotien, olemme maan laajuisessa poikkeustilassa. Se vaatii meiltä kaikilta uudenlaista suhtautumista toisiin ihmisiin, liikkumiseen ja asiointiin. Mutta kauklahtelaisina me ratkaisemme tämänkin ajanjakson haasteet, kuten niin monet sukupolvet tällä alueella ovat tehneet satojen vuosien ajan.
Vai mitä mieltä olette Espoonkartanon perijättärestä, Sofia Lovisa Ramsaysta, joka Suomen sodan aikaan auttoi Espoonkartanolla niin omia ruotsalaisia ja suomalaisia sotilaita kuin venäläisiäkin sotilaita, vaikka oli juuri menettänyt miehensä ja kaksi poikaansa samaisessa sodassa? Tai entäpä teollistumisen (tiilitehtaat, lasitehdas jne.) aikainen talkootoiminta, jossa jopa alueemme teitä rakennettiin yhteisvoimin.

Kauklahdessa, ’kylällä’, on jo virinnyt monenlaista auttamistoimintaa asukkaiden, yhteisöjen ja yrittäjien taholta, mutta olemme vasta saapumassa epidemian huippua kohden ja tilanteen keston pituus voi yllättää. Auttajakin voi tarvita apua. Ruusu kaikille auttajille!

Kauklahti-seura on perunut kaikki yleisötapahtumansa tältä keväältä, samoin asukasfoorumitapahtumat on peruttu. Voimme kuitenkin toimia, sillä onneksi meillä on internet. Verkossa alkaa tapahtua piankin, kun ”avaamme” seniorikeskukselta siirtyneen vaakunanäyttelyn verkkoon. Ja eipä kannata unohtaa seurata tiedotustamme 1.4.2020, jolloin perinteeksi muodostunut ilmoitus aina julkaistaan!

Iloa ja valoa, toivottavasti sateettomasti, saadaan perinteisesti syksyllä Kauklahti-päivänä, lauantaina 19.9.2020, jolloin koko kylän tapahtuma kerää kaikki mukaan. Kaikenikäisille ja kokoisille suunnattua tapahtumaa suunnitellaan jo kiivaasti. Kutsummekin mukaan kaikki yhteisöt ja yritykset tähän tapahtumapäivään! Ota yhteyttä Kauklahti-seuraan ( info@kauklahti.fi ) jos haluat olla mukana Kauklahti-päivässä.

Autetaan toisiamme, tuetaan toisiamme - ollaan kauklahtelaisia!Takaisin yleiskatsaukseen


TAPAHTUMAKALENTERI

Feed
12.06.2021
Halieläinvierailu
Jos epidemiarajoitukset sallivat, niin Kauklahti-seuran tilaama halieläinten vierailu toteutuisi vihdoin. Paikalle on saapumassa mm. laama, lammas, vuohi, pupuja yms. Seuraa tiedotustamme tapahtuman...   Lisää
20.06.2021
Suomen luonnonkukkien päivä
Yhteispohjoismaista Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 20.6.2021. Teemalajina on keltakurjenmiekka (Iris pseudacorus), Suomen luonnonsuojeluliiton Virtavesi -teemavuoden kunniaksi. Kauklahti-seura...   Lisää
28.08.2021
Espoo-päivä
Seuraa tiedotusta Kauklahden tapahtumista Espoo-päivänä.   Lisää
18.09.2021
KAUKLAHTI-päivä
Lisätietoja tulossa...   Lisää
01.12.2021
-
24.12.2021
Elävä Joulukalenteri Kauklahdesssa 2021
1.-24.12 järjestettävä tapahtumasarja eri toimijoiden järjestämänä eri puolilla Kauklahtea. Lisätietoja tulossa...   Lisää