Kauklahti-seura ry - Köklaxgillet rf                              Aktiivista kaupunginosatoimintaa lähellä Sinua!

info@kauklahti.fi     

UUTISET

Feed

11.09.2019, 08:00

Kauklahden Kylälehti 2019 on ilmestynyt

Kauklahden Kylälehti 2019 tipahtaa alueen n. 5000 yksitalouteen ke 11.9.2019. Jos jostain syystä jäisit ilman (huomaa katsoa Länsiväylän välistä!), niin lehtiä on jaossa myös Kirjastolla, Seniorikeskuksella,...   Lisää


09.08.2019, 20:00

BLOGI 08: Snadina skidinä Kökkelissä. Skoleen

Snadina skidinä Kökkelissä Skoleen Aloitin koulunkäynnin syksyllä 1953. Joulun alla syntyneenä olin siis kuusivuotias. Koulu-urani ei ollut ihan tavanomainen. Täysin ummikkona suomenkielisenä aloitin kouluni...   Lisää


24.06.2019, 08:00

BLOGI 07: Snadina skidinä Kökkelissä. KaPy

Snadina skidinä Kökkelissä KaPy Olen elämäni aikana toiminut kymmenissä eri järjestöissä, joskus aika vaativissakin tehtävissä. Se on kai jotenkin geeneissä. Ensimmäinen järjestö. johon liityin oli Kauklahden...   Lisää


07.06.2019, 08:00

Kauklahti-vaakuna-äänestys on alkanut!

Kauklahti saa oman vaakunan! Ehdolla on kolme upeaa vaakunaa, jotka Kauklahti-seuralle on tehnyt pitkän kokemuksen omaava heraldikko Reijo Helläkoski Suomen Heraldisesta Seurasta. "Vaakunan suunnittelussa...   Lisää


29.05.2019, 16:00

Kauklahti-seura lausui mielipiteensä Lasihytin OAS-kaavavaiheesta

Kauklahti-seura ry:n mielipide OAS Lasihytti, 522400 Kauklahti-seura ry, Köklaxgillet rf pitää Suur-Kauklahden alueen rakennetun ympäristön kehittämistä myönteisenä ja tärkeänä asiana alueen väestömäärän...   Lisää


25.05.2019, 08:00

BLOGI 06 osa 2: Snadina skidinä Kökkelissä. Työväen asunnot

Snadina skidinä Kökkelissä Työväen asunnot. Osa 2 Lasitehdas hankki työntekijöilleen asuntoja 1920- ja 1930-luvulla. Aiemmin tuli mainittua tehtaan läheisyydessä olleet rakennukset. Kauklahdessa jo olemassa...   Lisää


26.04.2019, 16:00

Kauklahdessa on nyt 10 535 asukasta

Suur-Kauklahden asukasmäärä on kasvanut viime vuosina kohisten. Asukkaita on viimeisen seitsemän vuoden aiakna tullut lisää 48%, mikä näkyy rakentamisen voimakkaana lisäyksenä. Viime vuosi oli kuitenkin...   Lisää


25.04.2019, 12:00

BLOGI 06 osa 1: Snadina skidinä Kökkelissä. Työväen asunnot

Snadina skidinä Kökkelissä Työväen asunnot. Osa 1 Lapsuudessani 1940-luvun lopulla ja 1950-luvulla kaikki lasitehtaan työväen asunnot olivat vielä olemassa. En ole varma, mutta luultavasti 1900-luvun alussa...   Lisää


10.04.2019, 08:03

BLOGI 05 osa 2: Snadina skidinä Kökkelissä. Lapsuuden leikit

Snadina skidinä Kauklahdessa Lapsuuden leikit (osa 2) Lapsuudessamme erittäin suosittu leikkipaikka oli meidän pihamme, jonne kokoontui yleensä toistakymmentä kaveria. Ylivoimaisesti suosituin leikki oli...   Lisää


10.04.2019, 08:00

BLOGI 05 osa 1: Snadina skidinä Kökkelissä. Lapsuuden leikit ja leikkikaverit

Snadina skidinä Kökkelissä Lapsuuden leikit ja leikkikaverit (osa 1) Me muutimme Kauklahteen vuonna 1947. Olin tuolloin puolivuotias ja veljeni vajaat pari vuotta vanhempi. Me kuuluimme suureen alkolaisten...   Lisää


Vanhemmat >>


 

TAPAHTUMAKALENTERI


ÄÄNESTYS Vuoden 2019 Kauklahtelainen

Alku:18.08.2019
08:00
Loppu:15.09.2019
23:55

ÄÄNESTÄ VUODEN KAUKLAHTELAISTA
Äänestysaikaa on aina 15.9 saakka!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmUYZdAtZdxkcL7VF1XRZPQtuDgcyJdDmabb4OkeOzGmzePQ/viewform

VUODEN KAUKLAHTELAINEN 2019-ehdokkaat

1.Esbo Västra Ungdomsförening r.f. , EVUF
Esbo Västra Ungdomsförening r.f. on alueemme ruotsinkielinen nuorisoseura, joka on perustettu v.1903. Nuorisoseuraintalo Valhalla puolestaan rakennettiin v.1925.

Seura panostaa erityisesti ruotsinkieliseen lapsi- ja nuorisotoimintaan, mutta tavoitteena on myös lisätä ruotsinkielistä yhteistyötä Kauklahden kylässä yhdessä muiden yhdistysten ja organisaatioiden kanssa.
Toimintaan kuuluu kursseja ja muita tapahtumia ja nuorisoseuraintalo Valhallaa vuokrataan tapahtuma- ja juhlakäyttöön.

EVUF är en av Esbos äldsta ungdomsföreningar, grundat 1903. Föreningen vill genom sin verksamhet erbjuda sina medlemmar möjlighet att utöva olika sysselsättningar inom föreningens) verksamhetsområde. Föreningen ordnar tillställningar såväl i egen regi som tillsammans med andra föreningar och organisationer.

Föreningshuset heter Valhalla och byggdes år 1925. Sedan dess har Valhalla varit i aktivt bruk. Idag består förenings egen verksamhet av klubbar och kurser riktade till barn, unga och vuxna. Huset hyrs även ut för olika möten och fester till privatpersoner.
http://www.evuf.nsu.fi/suomeksi/vuokraus/


2.Espoon Martat ry, Kauklahti
Espoon Martat ry on vanhin espoolainen suomenkielinen marttayhdistys, joka on perustettu v.1934. Nimestään huolimatta kyseessä on alusta asti ollut kauklahtelainen marttayhdistys.

Martat on kotitalous- ja neuvontajärjestö, mutta toimintaan kuuluu myös retket ja opintomatkat erilaisiin kohteisiin yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa.
Toimintaan on pitkän aikajakson aikana ollut monia tapahtumia, mutta aina kurssi-, neuvonta- ja auttamistyö on ollut etusijalla. Erityisesti aputyö korostui sota-aikaan, jonka jälkeen uupuneet Martat olivatkin jo lopettamassa toimintaansa.

Kokoontumispaikkana ovat olleet mm. Pellon koulu, Kauklahden kansakoulu, Kauklahden yhteiskoulu, Seuratupa, Halmeen vintillä sijainnut silloinen seurakuntasali ja Nuokku eli nuorisotila, vaikka jossakin vaiheessa on unelmoitu omasta Marttatuvastakin alueella.
Nykyään perinteistä ja aktiivista martta-toimintaa jatketaan Palttinan Kylätalolla.
https://espoonmartat.marttayhdistys.fi/


3.Kauklahden Pyrintö ry, KaPy
Kauklahden Pyrintö ry, KaPy on Espoon vanhin suomenkielinen urheiluseura, joka on perustettu v.1914.
Köklaksin Työväenyhdistys Rannikon Voimistelu- ja Urheiluseurana ja Kauklahden voimistelu- ja urheiluseura Pyrintönäkin nimettynä ollut seura omaa myös mittavan historian kauklahtelaisessa liikuntaperinteessä – alkuaikojen voimannosto- ja voimistelutoiminta Lasitehtaan suojissa muun paikallistoiminnan kanssa avautuu hyvin seuran 100-vuotishistoriikissa ”Sata Lasissa”.

Nykyisin seura on keskittynyt vain tervehenkisen ja tavoitteellisen juniorijalkapalloilun edistämiseen toiminta-alueenaan lähinnä Suur-Kauklahden alue. Seurassa jalkapallo on koko perheen iloinen harrastus.
https://kapy.sporttisaitti.com/



4.Köklax Frivilliga Brandkår rf, Kauklahden Vapaaehtoinen Palokunta ry
Köklax Frivilliga Brandkår rf, Kauklahden Vapaaehtoinen Palokunta ry on perustettu v.1929 ja ensimmäinen rakennus nykyisellekin asemapaikalle (asema 44) saatiin v.1933. Kalustoa toimintaan saatiin jäsenten varoilla heti aloitusvuonna, pumppu tarvikkeineen ja hevoskärry niille rakennettiin itse.
Aluksi tehtävät koostuivat rakennuspaloista, mutta vähitellen hälytystehtävien kirjo moninaistui. Tehtävien luonne muuttui v.1956 jälkeen, jolloin Espoon Kauppalaan perustettiin vakinainen palokunta. Nykyisin Kauklahden VPK on yksi yli 40 Länsi-Uudenmaan sopimuspalokunnasta ja hälytystehtäviä hoidetaan aktiivisesti oman lähtöaikaikkunan puitteissa.

Juhlavuottaan viettävä VPK on edelleen kiinteä osa aktiivista Kauklahden kyläyhteisöä ja sen jäsenten sitoutuneisuus sekä aktiivisen nuoriso-osaston toiminta turvaa turvallisuustoimintaa alueella jatkossakin.

Alueen VPKn historiasta voi lukea kahdesta teoksesta,
v.2009 ilmestyneestä ”Leve Köklaks hurtiga brandkår – Kauklahden VPK 1929-2009” sekä
tänä vuonna ilmestyneestä ”Leve Köklaks hurtiga brandkår – Kauklahden Vapaaehtoisen palokunnan 9. vuosikymmen 2009-2019”.
http://kauklahdenvpk.fi/

5. Partiolippukunta Kauka-Kuutit r.y.
Partiolippukunta Kauka-Kuutit r.y. sai alkunsa, kun partio-toimintaa suunniteltiin alueella ja v.1962 aloitti Kaukasiskot-niminen lippukunta. Partiopoikatoiminnan hiipuessa alueella se sulautui aktiiviseen partiotyttötoimintaan ja niin v.1977 syntyi tyttö- ja poikatoiminnan yhdistävä Kauka-Kuutit.

Nykyisin Kauka-Kuutien pitkäaikainen (vuodesta 1971) kotikolo on remontissa, mutta toimintaa jatkuu silti aktiivisena muissa tiloissa tarjoten toimintaa kaikenikäisille.
Kauka-Kuuteissa toteutetaankin Partio-liikkeen perustoimintoja – opitaan luonto- ja retkitaitoja, ryhmässä toimimista, toimeliaisuutta, luovuutta, kädentaitoja ja vastuun kantamista samalla hauskaa pitäen.
https://www.kauku.fi/



 Vuoden_Kauklahtelainen_2019-perustelut.docx


Takaisin yleiskatsaukseen


 

KAUKLAHTI-seura ry

Kauklahti-seura ry (ruots, Köklaxgillet rf) on vuonna 1972 perustettu kaupunginosayhdistys (kotiseutuyhdistys), jonka tarkoituksena on  

1)    edistää toimialueen asukkaiden kotiseutuhenkeä ja viihtyvyyttä

2)    toimia toimialueensa asukkaiden ja eri yhteisöjen yhdyssiteenä

3)    vaikuttaa alueen palveluihin ja elinympäristön laatuun

4)    edistää yhteistyötä toimialueen päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa alueen kehittämisessä.Kauklahti-seuran toiminta-alue on Suur-Kauklahti lähiympäristöineen.