UUTISET


Takaisin yleiskatsaukseen

24.09.2022

Vuoden 2022 Kauklahtelainen on Eeva Kenttä mukanaan lukukoirat Nekku ja Pätkis

VUODEN KAUKLAHTELAINEN 2022 ON
EEVA KENTTÄ MUKANAAN
LUKU- JA KAVERIKOIRAT NEKKU JA PÄTKIS

Kauklahti-seura nimeää vuosittain Kauklahti-päivänä Vuoden Kauklahtelaisen.
Perinne käynnistettiin vuonna 2014 ja tällä kertaa valinta osui henkilöön.
Hän on Eeva Kenttä, lukukoiratoiminnan sekä kaverikoiratoiminnan vapaaehtoisaktiivi ja lukukoirien Nekku ja Pätkis ’hihnanjatke’.

Valittu saa kunniakirjan ja kukkien lisäksi numeroidun taidepiirrostyön kauklahtelaisen taiteilijan Alpo Vannisen Kauklahden Asema -teoksesta.

Kauklahti-seura on asettanut korkeat kriteerit valinnalle ja yksi perustelu on ’henkilö, joka on edistänyt Kauklahden alueen kotiseutuhenkeä ja viihtyvyyttä tai on tuonut toiminnallaan jotain lisäarvoa Kauklahden asukkaille tai on vaikuttanut Kauklahden alueella pitkään’.
Seuraavassa kerromme perusteluita valinnalle ja huomaattehan, että perustelut ovat häntä ehdottaneiden kauklahtelaisten kirjoittamia asioita!

Eeva on pitkä linjan kauklahtelainen. Hän auttaa vapaaehtoisesti lapsia, ja miksei samalla aikuisiakin. Eevan koirapojat, ihanaiset kääpiömäyräkoirat Nekku ja Pätkis ovat ottaneet pieniä lukijoita vastaan säännöllisesti vuosien aikana moninaisissa tapahtumissa Kauklahdessa, Kauklahden kirjastolla sekä muutamassa muussakin kirjastossa ja korona-aikana modernisti etänä kotikoneella!

Koirille lukeminen edistää lukemaan opettelevien tai lukemisen haasteelliseksi kokevien lukutaitoa sekä rohkaisee ääneen lukemista. Koira ei hauku eikä arvostele lukijaa vaan antaa rauhallisen, lempeän tuokion. Koiralle lukeminen, ja rapsuttelu, lievittää stressiä.

Nekku ja Pätkis ovat lukukoiratoiminnan lisäksi myös kaverikoiratoiminnassa mukana ja käyvät mm. vanhusten hoivakodissa antamassa vanhuksille iloa. Sylikokoisina koirina he voivat istuskella sylissä tai vuoteessa rapsuteltavina.
Myös kehitysvammaisten päivätoiminnassa ja asuntolassa käynnit ovat olleet Nekulle ja Pätkikselle mieleisiä käyntejä Kauklahden alueella.
Päiväkoti- ja koulukäynnit sisältyvät tämän aktiivisen kolmikon käyntirepertuaariin, tietenkin.

Nekku ja Pätkis ovat jo suosittuja karvakavereita Kauklahdessa, sillä lenkkeillessä Kauklahden alueella lapset, ja muutkin saavat silitellä ja rapsutella koiria. Lapset ovat saaneet ja saavat hyvän kokemuksen koirakohtaamisesta, koska Nekku ja Pätkis heittäytyvät heti selälleen ottamaan kaikki rapsutukset vastaan.
Tämän kunniamaininnan jälkeen uskomme Eevan koirankävelytyslenkkien pitenevän ajallisesti entisestään, kun kaikki haluavat rapsutella näitä huippusympaattisia pikkukoiria.

Onnittelemme Eevaa upeasta työstä koirien kanssa eri ihmisten parissa ja em. taulun, kunniakirjan ja kukkakimpun lisäksi lahjoitimme tietenkin Nekulle ja Pätkikselle heille herkkutikkuja nautittavaksi.
Onnea Eeva sekä Nekku ja Pätkis!Takaisin yleiskatsaukseen


MobilePay-jäsenmaksu2020.kuva
MobilePay-jäsenmaksu2020.kuva
Ihohoitola Ilona
Ihohoitola Ilona
Kauklahden Kukka
Kauklahden Kukka
Kehystämö-Taiteilija Alpo Vanninen
Kehystämö-Taiteilija Alpo Vanninen
Parturi-kampaamo Mia Fagerström
Parturi-kampaamo Mia Fagerström
Kauklahden eläkkeensaajat
Kauklahden eläkkeensaajat
AAnandamaya Yoga and Wellness Studio
AAnandamaya Yoga and Wellness Studio
Valgieloitsu
Valgieloitsu
Alepa Kauklahti
Alepa Kauklahti
Sisustusliike Uniikkitehdas
Sisustusliike Uniikkitehdas
EDEN SALONKI
EDEN SALONKI
Balance koirien hyvinvointi palvelut
Balance koirien hyvinvointi palvelut
Espoo Mending, korjausompeluliike
Espoo Mending, korjausompeluliike
Ravntola Cru
Ravntola Cru
KuninkaantienTaiteilijat
KuninkaantienTaiteilijat

 päivitetty 190624