Kauklahdessa on erinomaiset palvelut

Kauklahdessa on valtavan paljon palveluita ja yrityksiä - käytännössä tällä hetkellä vain suutari puuttuu :)

Kauklahdessa kunnallisia palveluita tarjoavat muun muassa monet päiväkodit  (yksityisissä myös liikuntapainotteinen päiväkoti sekä ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit) ja asukaspuisto Palttina,  kirjasto, alakouluja ja yläkouluja (myös ruotsinkielinen), nuorisotila ja Kauklahden Kappeli. Lukio on siireetty väistötiloihin Kiloon alkaen syksy 2019.
Yksityisiä palveluja Kauklahdessa ovat mm. apteekki, kalakauppa, kuntosali, liikuntayrityksiä, R-kioski rautatieasemalla, antiikkikauppa, huoltoasemia, katsastusasema, useita autokorjaamoita, konevuokraamo, 30 vuotta alueella toiminut kukkakauppa, hammaslääkäri, eläinlääkäri, hierojia, erilaisa hyvinvointi/kauneushoitoloita, parturi-kampaamoita, useita ravintolatoimintaa harjoittavaa yritystä pizzerioista viinibaariin, valtion ravitsemusliike sekä kolme ruokakauppaa. K-Supermarket Lasihytin  yhteydessä ovat myös postipalvelut. Pankkiautomaatteja 'kylällä' on kaksi.   Kauklahden keskustassa sijaitsee myös kylän ylpeys, perinteikäs jo  125 vuoden ikään ehtinyt Halmeen leipomo-kahvila, jonka Emil Halme perusti jo vuonna 1899. 

Bassenmäellä taas sijaitsee Kauklahden VPK, Köklax FBK, joka toimii Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana.

Kauklahden aseman eteläpuolella Vanttilassa on Kauklahden teollisuusalue, jossa sijaitsee muun muassa kosmetiikkatehdas tehtaanmyymälöineen, pizzerioita, kaksi kierrätysyritystä ja monenlaista yritys- ja teollisuustoimintaa sekä yksityinen liikuntahalli. Aseman luona toimi vuosina 1923–1952 Kauklahden lasitehdas, joka oli merkittävä työllistäjä. Nykyään rakennuksessa toimii kierrätysyritys.  Erilaisia yrityksiä ja pienteollisuutta on myös Myntinsyrjän alueella.

Yhteisöjä on monenlaisia - eläkeyhdistyksiä molemmilla kielillä, samoin marttayhdistyksiä, joista suomenkieliset Martat on Espoon vanhin, harrasyhdistyksiä, joista mainittakoon Kauklahden Pyrintö, joka on Espoon vanhin suomenkielinen urheiluseura, partiolaiset, taideyhdistys,  jne. Kauklahdesta ei tarvitse edes poistua harrastusten vuoksi - nooh, jäähalli vielä puuttuu, mutta jalkapallohalli on!

Kauklahdessa yrityksiä ja yhteisöjä on ja uusia syntyy jatkuvasti, niin että tätä kohtaa pitää päivitellä jatkuvasti!

Päivitetty 190624

WE LOVE KAUKLAHTI rajattu