Kaikki tiet vievät Kauklahteen

Kauklahden sijainti Länsi-Espoossa  rantaradan, Kehä 3:n, Kauklahdenväylän, Turunväylän ja Espoonlahden tuntumassa tekee siitä helpon paikan saapua ja liikkua. Lähijunalla matka Helsingin keskustaan kestää alle 30 minuuttiia, ja autolla liikkuessa voi ruuhkista riippuen lähteä Turunväylä tai Espoonlahteen ja Länsiväylälle. Veneillä ei vähävetisinä kesinä valitettavasti pääse mereltä Espoon- tai Mankinjoella kovin pitkälle kohden Kauklahden keskustaa etenemään :)
Kaupunkiradan eli neljännen radan rakentaminen Kauklahteen on varmistunut ja alkanut. Radan valmistumisaika arvioidaan olevan v. 2028.  Tällöin lähi- ja kaukoliikenne kulkevat omia raiteitaan, eikä kaukojunaliikenne häiritse lähijunaliikenteen sujuvuutta.

Myös muinaiset asukkaat ymmärsivät Kauklahden hienon aseman merenlahden pohjukassa ja kahden joen suistossa. Kuninkaantie (Suuri rantatie) yhdisti aikanaan Turun Kauklahden kautta Viipuriin, ja v.1903 valmistunut rantarata mahdollisti vielä enemmän liikennettä alueelle, ja toi vielä lisää teollisuutta alueelle (mm. tiiliä ja lasia).

Kuninkaantie (Suuri Rantatie) kulkee Kauklahden läpi noin viiden kilometrin matkalta, ja se ylittää Suomen vanhimman kiviholvisillan, joka on edelleen käytössä tienä. Kuninkaantien varrella kasvaa monin paikoin hienoja tammia, ja tien käyttäminen pyöräilyreittinä onkin suosittua.

Porkkalan alueen miehitysaika muutti Kauklahden aseman 'Suomen pisimmän tunnelin' alkupääksi. Asemalla näkyy vieläkin monen raiteen asemapihan jäänteet tästä ajasta.

Kauklahden nykyiset julkiset yhteydet ovat edelleen hyvät, vaikka Länsi-Metron valmistuminen muutti myös Kauklahden bussien Helsingin suorat linjat nyt Kivenlahden metroasemalle päättyviksi.

Kauklahden asemalla pysähtyvät paikallisjunat E, U ja Y sekä yö-juna L tarjoten palvelua useimmiten noin 15 minuutin välein.

Myös pikaraitiotie Kivenlahden tulevalta metroasemalta Kauklahden asemalle rakentuu aikanaan LänsiMetron jatkeen ja Kauklahden aseman eteläpuolisen rakentumisen myötä. Yleiskaava 2060 -ehdotuksessa on nyt myös ehdotus metron jatkeesta Saunalahden ja Vanttilan pysäkkien kautta Kauklahden asemalle.

Lisäksi Espoon sisäiset linja-autovuorot 162, 163,164,165,166, 167 ja 232 palvelevat Kauklahdessa.
Linjasto uudistus 6.2.2023 ja uudet linjakartat löytyvät sivupalkissa kuvina!
Palautetta linjoista, liikennöinnistä ja aikataulusta kannattaa antaa myös suoraan HSL:lle 
https://www.hsl.fi/asiakaspalvelu/palaute

Ja vielä myös poikittaislinja 911 palvelee kauklahtelaisia Kirkkonummen suuntaan, mutta vain arkisin.

HUOM! Kaupunkiradan jatkoa rakennetaan jo välille Leppävaara-Kauklahti. Tämä aiheuttaa viivästyksiä ja jopa katkoksia junaliikenteeseen. Kesällä 2024 tulee olemaan taukoja junaliikenteessä Leppävaaran ja Kauklahden välillä seuraavasti:
24.6 (klo 03.00) -29.7!!!
Lisäksi elokuussa ja syyskuussa 24-48 h katkoksia!
Seuraa Espoon, HSL:n ja Väyläviraston  tiedotuksia!

Päivitetty 190624