Kauklahti-seura ry - Köklaxgillet rf                              Aktiivinen kaupunginosatoimija lähellä Sinua!

info@kauklahti.fi     

UUTISET

Feed

16.04.2020, 22:00

BLOGI 12: Snadina skidinä Kökkelissä. Porkkala

Snadina skidinä Kökkelissä Porkkala Näinä poikkeuksellisina aikoina, kun rajoja asetetaan ja suljetaan, tulee mieleen, että olen koko varhaislapsuuteni elänyt vain kahden kilometrin päässä rajasta....   Lisää


01.04.2020, 00:05

Kauklahti on saanut oman luutaliikennevarikon

Tiedote 1.4.2020 KAUKLAHTI ON SAANUT OMAN LUUTALIIKENNEVARIKON! Yhteisöllisyydestä ja luonnosta tunnettu Kauklahti on ollut Uudenmaan maakuntakaavan ehdotuksessa yhtenä sijoitusvaihtoehtona...   Lisää


25.03.2020, 08:00

Kauklahtelaisuus on inhimillistä yhteisöllisyyttä!

Kauklahtelaisuus on inhimillistä yhteisöllisyyttä! Kauklahti on Suomen paras kaupunginosa. Niin meitä hehkutettiin jo vuonna 2018, kun saimme valtakunnallisen vuoden mittaisen kunniamaininnan/ tittelin. Mutta...   Lisää


03.03.2020, 22:00

Uusi hallitus valittu ja muita vuosikokouksen päätöksiä

Kauklahti-seuran sääntömääräinen vuosikokous pidettiin tänään ja uusi vuosikymmen aloitetaan uuden puheenjohtajan tahdissa, kun Susanna Rahkonen siirsi viestikapulan seitsemän aktiivisen vuoden jälkeen Juha...   Lisää


21.02.2020, 18:00

BLOGI 11: Snadina skidinä Kökkelissä. Duunariperheen arkea

Snadina skidinä Kökkelissä Duunariperheen arkea Meidän perheemme on alun perin Helsingistä. Molemmat vanhempani syntyivät siellä. Äitini asui lapsuutensa ja nuoruutensa Pasilassa ja isäni Kalliossa ja...   Lisää


24.12.2019, 08:00

Rauhallista Joulua Elävän Joulukalenterin sana-arvoituksen parissa

Kauklahti-seura ry toivottaa kaikille Rauhallista Joulua ja julkaisee tässä kaikki Elävän Joulukalenterin julkistetut 24 kirjainta, joista muodostuu kolmen sanan ja yhden luvun kauklahtelainen ja jouluinen...   Lisää


12.12.2019, 08:00

BLOGI 10: Snadina skidinä Kökkelissä. Joulunviettoa

Snadina skidinä Kökkelissä Joulunviettoa Ensimmäiset muistikuvani joulusta ovat joko vuodelta 1949 tai 1950. Veljeni oli sairastanut tulirokon vähän ennen joulua ja päässyt jouluksi kotiin. Tapaninpäivän...   Lisää


27.11.2019, 20:00

Elävän Joulukalenterin 2019 ohjelma on julkaistu

Elävä Joulukalenteri 2019 Kauklahdessa toteutuu tänä vuonna hiukan erilaisena, mutta perinteisiäkin tapahtumia on paljon luvassa. Suurin uudistus on kirjainten metsästys – joka päivä 1.-24.12.2019 jossakin...   Lisää


08.11.2019, 14:00

Kauklahti-seura antoi muistutuksen Uusimaa 2050-maakuntakaava-ehdotukseen

Kauklahti-seura vastustaa kaavamerkintää 'raskas rataliikenteen varikko' Mankki-Luoma-alueella - lue muistutus alla (kuva liitteenä! Uudenmaan liitto Esterinportti 2 B 00240 Helsinki Muistutus Uusimaa...   Lisää


01.11.2019, 08:00

BLOGI 09: Snadina skidinä Kökkelissä. Lauantaisauna

Lauantaisauna Lapsuuteni viikonloput olivat hyvin erilaisia verrattuna tähän päivään. Tuolloin lauantai oli vielä työpäivä. Isäni. joka oli Alkossa töissä, tuli lauantaisin kotiin iltapäivällä ja siitä alkoi...   Lisää


Vanhemmat >>


 

 

TAPAHTUMAKALENTERI


ÄÄNESTYS Vuoden 2019 Kauklahtelainen

Alku:18.08.2019
08:00
Loppu:15.09.2019
23:55

ÄÄNESTÄ VUODEN KAUKLAHTELAISTA
Äänestysaikaa on aina 15.9 saakka!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfmUYZdAtZdxkcL7VF1XRZPQtuDgcyJdDmabb4OkeOzGmzePQ/viewform

VUODEN KAUKLAHTELAINEN 2019-ehdokkaat

1.Esbo Västra Ungdomsförening r.f. , EVUF
Esbo Västra Ungdomsförening r.f. on alueemme ruotsinkielinen nuorisoseura, joka on perustettu v.1903. Nuorisoseuraintalo Valhalla puolestaan rakennettiin v.1925.

Seura panostaa erityisesti ruotsinkieliseen lapsi- ja nuorisotoimintaan, mutta tavoitteena on myös lisätä ruotsinkielistä yhteistyötä Kauklahden kylässä yhdessä muiden yhdistysten ja organisaatioiden kanssa.
Toimintaan kuuluu kursseja ja muita tapahtumia ja nuorisoseuraintalo Valhallaa vuokrataan tapahtuma- ja juhlakäyttöön.

EVUF är en av Esbos äldsta ungdomsföreningar, grundat 1903. Föreningen vill genom sin verksamhet erbjuda sina medlemmar möjlighet att utöva olika sysselsättningar inom föreningens) verksamhetsområde. Föreningen ordnar tillställningar såväl i egen regi som tillsammans med andra föreningar och organisationer.

Föreningshuset heter Valhalla och byggdes år 1925. Sedan dess har Valhalla varit i aktivt bruk. Idag består förenings egen verksamhet av klubbar och kurser riktade till barn, unga och vuxna. Huset hyrs även ut för olika möten och fester till privatpersoner.
http://www.evuf.nsu.fi/suomeksi/vuokraus/


2.Espoon Martat ry, Kauklahti
Espoon Martat ry on vanhin espoolainen suomenkielinen marttayhdistys, joka on perustettu v.1934. Nimestään huolimatta kyseessä on alusta asti ollut kauklahtelainen marttayhdistys.

Martat on kotitalous- ja neuvontajärjestö, mutta toimintaan kuuluu myös retket ja opintomatkat erilaisiin kohteisiin yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa.
Toimintaan on pitkän aikajakson aikana ollut monia tapahtumia, mutta aina kurssi-, neuvonta- ja auttamistyö on ollut etusijalla. Erityisesti aputyö korostui sota-aikaan, jonka jälkeen uupuneet Martat olivatkin jo lopettamassa toimintaansa.

Kokoontumispaikkana ovat olleet mm. Pellon koulu, Kauklahden kansakoulu, Kauklahden yhteiskoulu, Seuratupa, Halmeen vintillä sijainnut silloinen seurakuntasali ja Nuokku eli nuorisotila, vaikka jossakin vaiheessa on unelmoitu omasta Marttatuvastakin alueella.
Nykyään perinteistä ja aktiivista martta-toimintaa jatketaan Palttinan Kylätalolla.
https://espoonmartat.marttayhdistys.fi/


3.Kauklahden Pyrintö ry, KaPy
Kauklahden Pyrintö ry, KaPy on Espoon vanhin suomenkielinen urheiluseura, joka on perustettu v.1914.
Köklaksin Työväenyhdistys Rannikon Voimistelu- ja Urheiluseurana ja Kauklahden voimistelu- ja urheiluseura Pyrintönäkin nimettynä ollut seura omaa myös mittavan historian kauklahtelaisessa liikuntaperinteessä – alkuaikojen voimannosto- ja voimistelutoiminta Lasitehtaan suojissa muun paikallistoiminnan kanssa avautuu hyvin seuran 100-vuotishistoriikissa ”Sata Lasissa”.

Nykyisin seura on keskittynyt vain tervehenkisen ja tavoitteellisen juniorijalkapalloilun edistämiseen toiminta-alueenaan lähinnä Suur-Kauklahden alue. Seurassa jalkapallo on koko perheen iloinen harrastus.
https://kapy.sporttisaitti.com/4.Köklax Frivilliga Brandkår rf, Kauklahden Vapaaehtoinen Palokunta ry
Köklax Frivilliga Brandkår rf, Kauklahden Vapaaehtoinen Palokunta ry on perustettu v.1929 ja ensimmäinen rakennus nykyisellekin asemapaikalle (asema 44) saatiin v.1933. Kalustoa toimintaan saatiin jäsenten varoilla heti aloitusvuonna, pumppu tarvikkeineen ja hevoskärry niille rakennettiin itse.
Aluksi tehtävät koostuivat rakennuspaloista, mutta vähitellen hälytystehtävien kirjo moninaistui. Tehtävien luonne muuttui v.1956 jälkeen, jolloin Espoon Kauppalaan perustettiin vakinainen palokunta. Nykyisin Kauklahden VPK on yksi yli 40 Länsi-Uudenmaan sopimuspalokunnasta ja hälytystehtäviä hoidetaan aktiivisesti oman lähtöaikaikkunan puitteissa.

Juhlavuottaan viettävä VPK on edelleen kiinteä osa aktiivista Kauklahden kyläyhteisöä ja sen jäsenten sitoutuneisuus sekä aktiivisen nuoriso-osaston toiminta turvaa turvallisuustoimintaa alueella jatkossakin.

Alueen VPKn historiasta voi lukea kahdesta teoksesta,
v.2009 ilmestyneestä ”Leve Köklaks hurtiga brandkår – Kauklahden VPK 1929-2009” sekä
tänä vuonna ilmestyneestä ”Leve Köklaks hurtiga brandkår – Kauklahden Vapaaehtoisen palokunnan 9. vuosikymmen 2009-2019”.
http://kauklahdenvpk.fi/

5. Partiolippukunta Kauka-Kuutit r.y.
Partiolippukunta Kauka-Kuutit r.y. sai alkunsa, kun partio-toimintaa suunniteltiin alueella ja v.1962 aloitti Kaukasiskot-niminen lippukunta. Partiopoikatoiminnan hiipuessa alueella se sulautui aktiiviseen partiotyttötoimintaan ja niin v.1977 syntyi tyttö- ja poikatoiminnan yhdistävä Kauka-Kuutit.

Nykyisin Kauka-Kuutien pitkäaikainen (vuodesta 1971) kotikolo on remontissa, mutta toimintaa jatkuu silti aktiivisena muissa tiloissa tarjoten toimintaa kaikenikäisille.
Kauka-Kuuteissa toteutetaankin Partio-liikkeen perustoimintoja – opitaan luonto- ja retkitaitoja, ryhmässä toimimista, toimeliaisuutta, luovuutta, kädentaitoja ja vastuun kantamista samalla hauskaa pitäen.
https://www.kauku.fi/ Vuoden_Kauklahtelainen_2019-perustelut.docx


Takaisin yleiskatsaukseen


KAUKLAHTI-seura ry

Kauklahti-seura ry (ruots, Köklaxgillet rf) on vuonna 1972 perustettu kaupunginosayhdistys (kotiseutuyhdistys), jonka tarkoituksena on  

1)    edistää toimialueen asukkaiden kotiseutuhenkeä ja viihtyvyyttä

2)    toimia toimialueensa asukkaiden ja eri yhteisöjen yhdyssiteenä

3)    vaikuttaa alueen palveluihin ja elinympäristön laatuun

4)    edistää yhteistyötä toimialueen päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa alueen kehittämisessä.Kauklahti-seuran toiminta-alue on Suur-Kauklahti lähiympäristöineen.